Tervetuloa
Tervetuloa

 

Walk for Jobs tuo rekrytoijat työnhakijoiden luokse

Piilotyönhaku ja itsensä esilletuominen ovat varmasti teoriassa tuttuja tuttuja työnhakijoille, mutta miten tarttua toimeen? Akavalaisten ammattiliittojen yhdistys Työnhakuveturi haluaa edistää korkeakoulutettujen työnhakua, ja tarjosi tilaisuuden harjoitella näitä molempia taitoja Walk For Jobs Helsinki -tapahtuman kautta.

Taitojen harjoittelu lähti käyntiin jo kauan ennen syyskuista tapahtumapäivää, sillä tapahtuman projektiryhmään rekryttiin aiemmin Työnhakuboosteri-hankkeeseen osallistuneita, edelleen töitä etsiviä korkeakoulutettuja. Projektiryhmä suunnitteli tapahtuman järjestelyjä, viestintää ja mikä tärkeintä – sai paikalle yli 50 rekrytoivaa yritystä, henkilöstöpalveluyritystä tai yhteistyökumppania. Kaikki projektiryhmässä mukana olleet eivät olleet myynnin ammattilaisia, joten kynnys suoriin yhteydenottoihin saattoi olla alkuun korkeakin, mutta madaltui tapahtuman lähestyessä. Ilman tätä vapaaehtoistyötä tapahtumaa ei olisi saatu tässä mittakaavassa järjestettyä, kolikon toisena puolena tapahtuman markkinointi yritysten hr:ään oli todellista käytännön harjoittelua töitä etsiville osaajille.

Vapaaehtoiset projektiryhmäläiset loivat tapahtuman sisällön lisäksi myös sen hengen.

Itse tapahtumapäivänä Telia 5G-areenalle kerääntyi 350 kävelyhaastatteluun valmistautunutta työnhakijaa. Lisäksi kierroksen kentän ympäri saattoi kävellä ammattiliiton uracoachin tai mentorin kanssa.

Voiko osallistuja sitten löytää työpaikan tapahtumasta?

– Kyllä voi ja moni löytääkin, kertoo Työnhakuveturin Nina Juhava.

– Walk for Jobs järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Helsingissä ja meillä on tietoa useista tapahtuman kautta työllistyneistä osaajista. Tämän vuoden tapahtuma oli kaksi kertaa viime vuotta isompi. Nyt välittömästi tilaisuuden jälkeen saamamme palautteen mukaan useat työnhakijat uskovat löytävänsä tapahtumasta työpaikan tai kokevat vähintään saaneensa erinomaisia kontakteja. Paikalla olleiden yritysten edustajat ovat myös kertoneet meille, että uskovat työllistävänsä useita tapaamiaan henkilöitä.

Positiivisessa hengessä

– Halusimme rakentaa Walk for Jobs -tapahtuman reippaaksi ja energiseksi kohtaamispaikaksi, jossa yhdistyy hyöty ja ilonpito. Tässä myös onnistuimme, Nina Juhava iloitsee.

Osallistujat kiittelivät tapahtuman erilaisuutta ja rentoa henkeä.

– Tulin paikalle, vaikka oman alani yrityksiä ei tapahtumaan ollutkana ilmoittautunut. Sain lyhyessä ajassa paljon ideoita tulevaan ammattiliittojen miniworkshopeista ja koulutusyritysten esittelyistä, totesi yksi osallistuja.

– Juttelin tapahtumassa sellaisen alan edustajan kanssa, jonne en olisi itse edes osannut olla yhteydessä. Keskustelu oli hyvä ja toivottavasti tästä vielä seuraa jatkoakin, toinen osallistuja kertoo.

Katso myös tapahtuman avannut työministeri Jari Lindströmin videotervehdys. Videohaastattelun sopi Tarja Holmgren projektiryhmästä.Videon kuvasivat Stadin ammattiopistosta Tuukka Hyökyvaara, Nino Moisiomäki ja Ville Pulkkinen.

Vuonna 2017 Walk for Jobsiin osallistuneet yritykset

Tapahtuma järjestettiin Helsingissä ensimmäisen kerran syyskuussa 2016 Eläintarhan urheilukentällä. Lue vuoden 2016 tapahtumasta täältä.