Tervetuloa
Tervetuloa
21.1.2019 Yleinen

Verkostoitumisen tärkeydestä – keittiön pöydän äärestä työyhteisöön

 

Olen Liisa Siitonen ja työskentelen konsulttina ja kouluttajana yrityksessämme Xennek Oy. Autan asiakasyrityksiäni sosiaalisen median ja digitaalisen markkinointiviestinnän parissa. Toimin kouluttajana Työnhakuveturin webinaarissa ”Asiantuntija somessa” 13.2.2019 – ilmoittaudu mukaan!

Olen toiminut yrittäjänä noin kolme vuotta, joista kaksi ensimmäistä hurahti asiakkaan tiloissa. Kun pitkä projekti valmistui, siirryin tekemään töitä kotikonttorilleni. Puolisen vuotta soittelin asiakkaille, kirjoittelin sähköpostia ja pidin palavereita keittiön pöydän ääressä. Kun kotona oli muuta perhettä paikalla, pyrin sopimaan asiakastapaamiset läheisen kauppakeskuksen kahvilaan. Kahvion tarjoilut olivat hyviä, mutta yksityisen tilan puute oli ongelma.

Syksyllä totesin ettei yrittäjyys keittiön pöydän äärestä toimi kovin hyvin ja ryhdyin kartoittamaan uusia mahdollisuuksia. Uutisissa oli raportti uusimmasta työyhteisötilasta, Wonderland Workista. Kiinnostuin heti – olen sosiaalinen ja juttelen mielelläni ihmisten kanssa. Kävin myös testaamassa paria muuta työyhteisötilaa pääkaupunkiseudulla, mutta Wonderlandin sijainti oli minulle ihanteellinen työmatkan kannalta.

Varasin tutustumiskuukauden ja ihastuin tiloihin. Yhteisöllisyys, ihmisten tapaaminen, kahvi- ja lounaskeskustelut sekä yhteiset tapahtumat ovat kaltaiselleni sosiaaliselle ihmiselle parasta inspiraatiota. Olen tavannut uusia ihmisiä ja luonut paljon kontakteja uudessa työtilassani, olen jopa saanut uusia asiakkaita! Tätä tuskin olisi tapahtunut keittiön pöydän ääressä kotona 😊

Uudessa työyhteisötilassa tapasin myös Työnhakuveturin Päivin ja Sirpan. Esittäydyin heille ja he kertoivat Työnhakuveturin toiminnasta. Innostuin esittelemään omaa kokemustani kouluttajana ja näin yhteistyömme lähti käyntiin.

Verkostoituminen kasvokkain on tärkeää, samoin verkostoituminen LinkedIn-palvelussa. Kontaktien kautta kuulet mahdollisuuksista, koulutuksista ja saat suositteluja. Avoin keskustelu ihmisten kanssa laittaa ajattelemaan oman laatikon ulkopuolelta ja samalla voi oppia uutta. Siis verkostoidu  – sekä kasvokkain että somessa!

Liisa Siitonen

Liisa Siitonen on Xennek Oy:n kouluttaja ja konsultti. Liisalla on yli 20 vuoden kokemus digitaalisesta markkinointiviestinnästä ja hän on toiminut kouluttajana 9 vuotta. Kokemusta Liisa on hankkinut digimedia- ja mainostoimistoista sekä mediataloista. Somesta Liisa löytää ammatillista tietoa, uusia kontakteja ja kissavideoita. Liisan LinkedIn- profiiliin voit tutustua www.linkedin.com/in/liisasiitonen

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT