Tervetuloa
Tervetuloa
27.6.2019 Työnhakuveturi

Työllistymistarinat kokosivat inspiroivia käytännön esimerkkejä

Työnhakuveturi järjestää vuosittain viisiviikkoista Rekryboosteri-valmennusta. Saatavilla on perustasoinen I-moduuli ja jatkotason II-moduuli. Myös englanninkielistä valmennusta on saatavilla. Ryhmiä on vuosittain n. 20.  joissa ryhmävalmennuksen avulla saadaan apua työnhakutaitoihin ja haetaan lisäpontta työnhakuun. Ryhmät perustuvat vertaistukeen sekä liittojen uravalmentajien ammattitaitoisesti tekemään uudistettuun materiaaliin. Uuden Rekryboosteri-hankkeen pilottiryhmät käynnistyivät helmikuussa 2019.

Edellisen hankkeen Työnhakuboosterin tuloksia kuultiin Työllistymistarinat-tapahtumassa Vallilan Wonderlandissä 23.5.2019. Tulokset ovat varsin mairittelevia, sillä peräti 60 prosenttia ryhmiin osallistuneista oli saanut ratkaisun työttömyyteensä kuuden kuukauden sisällä ryhmän päättymisestä. Tunnelma oli iloinen ja jossain määrin helpottunut. Vaikealtakin näyttävä rekrytilanne ei välttämättä ole niin paha, jos saa tukea siihen muilta.

Tarjolla tapahtumassa oli herkullista illallista ja vapaata keskustelua. Illan aikana kuullut inspiroivat puheet varmasti vaikuttivat kaikkiin kuulijoihin. Kuudesta käytännön esimerkistä sai erittäin hyviä vinkkejä työnhakuun ja omien vahvuuksiensa tunnistamiseen.

 

Boosteri kirkasti tavoitetta ja auttoi eteenpäin

Anna-Sofia Lehto oli saanut Rekryboosterin aikana oman alansa tehtäviä, sosiaalialan järjestössä nuoria koskevaa työtä.

”Minulla oli työttömänä ollessani selkeä tavoite, mutta oli epäselvää, mitä polkua pitkin sinne pääsisi.”

Vajaan puolen vuoden työttömyysjakso oli lopulta yllättävän kuluttava.

”Vasta jälkeenpäin tajusin, miten paljon työnhaku stressasi.”

Rekryboosterin ansiosta hän esimerkiksi sai työhakemuksensa uudelle tasolle. Hakiessaan uuteen työpaikkaansa hän lisäksi muisti vinkin jälkimarkkinoinnista ja soitti työhaastattelun jälkeen rekrytoijalle vielä uudestaan.

”Halusin vastata vielä selkeämmin joihinkin haastattelussa esitettyihin kysymyksiin, mutta sainkin kuulla, että olin saanut työn”, Lehto kertoo iloisena.

”Nyt minulla on maailma auki, tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin”

”Työttömyydestä tuli tavallaan minulle ammatti”

Noora Vehmas oli ponnahtanut Boosteriryhmästä töihin kouluttajaksi. Takana on kuitenkin vaikea työttömyysjakso, jolloin hän haki apua Rekryboosterista.

”Tunsin itseni väliinputoajaksi kun avoimista työnhauista tuli vain hylkäyskirjeitä toisensa perään. Huomasin että oli vaihdettava taktiikkaa.”

Hän päätti tehdä työnhausta projektin, ja otti sille määrätyn ajan kustakin päivästä. Vehmas jätti vähemmälle julkisten paikkojen hakemisen ja alkoi etsiä kontaktiensa kautta piilotyöpaikkoja.

”Projektin aikana omat vahvuuteni ja osaamisalueeni kirkastuivat, ja sain muilta tärkeää vertaistukea.”

Rekryboosteri inspiroi Vehmasta eteenpäin. Hän halusi olla enemmän ihmisten kanssa tekemisissä.

”Huomasin, että voisin olla myös ohjaamassa ja halusin olla myös auttamassa muita ihmisiä uralleen.”

Vehmas lähti mukaan tekemään Walk for Jobs -tapahtumaa sekä kirjoitti Making of walk for jobs blogia.  Näiden kannustamana hän lähti syksyllä boosteriryhmän vetäjäksi.

”Boosteriryhmässä ohjaajana sain positiivista palautetta ihmisläheisyydestä, kannustavuudesta ja tsemppauksesta. Jo lokakuussa sain vihdoin töitä”, Vehmas iloitsee.

”Konkreettisesti tärkeintä on, että lähdin pois kotoa ja olin todella aktiivinen. Jos olisin jäänyt neljän seinän sisään, en olisi törmännyt niin moniin mahdollisuuksiin.”

 

Työllistyminen on matka, se pitää taittaa

Leo Kulikoff teki pitkän uran suuressa teleyrityksessä ennen kuin yt-neuvottelut lopettivat työsuhteen.

”Itsetunto oli kolhiutunut irtisanomisen myötä. Henkilökohtaisesti olin sisäistänyt ”omakehu haisee” kasvatuksen enkä osannut kehua omia hyviä puoliani,” hän kertoo.

Vaikka Kulikoffin firma tarjosi mahdollisuutta koulutukseen työnhakua varten, se oli melko teoreettista, eikä yksistään riittänyt. Hän tarvitsi toisenlaista lähestymistapaa. Walk for jobs -tapahtuma herätti mielenkiintoa ja ohjasi myös Työnhakuboosterin verkkosivulle.

Boosteri auttoi Kulikoffia oman osaamisen ja tavoitteen sanoittamisessa, rohkaisi kertomaan ne ja antoi myös käytännön työnhakuharjoitusta. Haussa täytyy kyetä myös menemään omalle epämukavuusalueelle.

”Keväällä iski silmään ilmoitus, joka kolahti eri tavalla kuin aikaisemmat. Tuntui, että kyseessä on työ, jota osaan ja haluan tehdä. Boosterissa käydyn sparrauksen ansiosta osasin myös kertoa sen hakemuskirjeestä alkaen.”

Nyt Kulikoff tekee asiantuntijatehtäviä sosiaali- ja terveysalan tietojärjestelmäyrityksessä.

Niin haet töitä kuin olet töitäkin tehnyt

Anu Wiikeri kirjoitti tilaisuutta varten muistilistan asioista, joita hän oppi työnhaun aikana. Päällimmäisenä hän koki, että työtä hakiessa oli myrkkyä olla yksin kotona.

”Halusin pitää työnhaussa yllä samaa rytmiä kuin työelämässäkin. Hyvä viikko oli, mihin olin saanut buukattua menoja joka päivälle,” hän kertoo.

Vastuullisia HR-tehtäviä ei ole kovinkaan paljon avoimissa työpaikoissa. Siispä Rekryboosterista Wiikeri haki apua erityisesti piilotyöpaikkojen löytämiseen.

Wiikeri pyrki työllistymään ensisijaisesti aktiivisuuden ja verkottumisen kautta. Hän lisäsi peräti 500 kontaktia LinkedInissä. Hän myös lähetti viestejä tutuille ja tuntemattomille.

”Tapasin headhuntereita ja konsultteja. Minusta muista ihmisistä saa aina voimaa. Rekryboosterissa tapasin uusia kavereita, joita yhä tapaan”, hän kertoo. Muiden ihmisten tapaaminen auttoi häntä myös pitämään vireen päällä.

”Kannattaa lähteä liikkeelle. Kodin ulkopuolella sattuu ja tapahtuu varmemmin jotakin kuin sisällä pysyessä.”

Kuunnelkaa kavereitanne Boosteri-ryhmässä

Myynnin ammattilaisella Jari Valosella oli yli 20 vuoden työputki ennen kuin työttömyys iski. Aika oli kuin tulisilla hiilillä kävelyä. Hän oli ehtinyt olla lääkealalla myyntiedustaja, myyntijohtaja ja maajohtaja.

”Ilman motivaatiota ei ole tulevaisuutta. Minulla meni aikaa ennen kuin löysin oman motivaationi.”

Työnhakuboosterista hänelle oli apua etenkin ryhmän vetäjän tehtävästä. Se auttoi häntä näkemään, mitä tarjottavaa hänellä on vertaistukena uusille ihmisille. Joskus auttaa, että keität hyvät kahvit ja kuuntelet.

”Ryhmäläisiin oli vain otettava kontakti ja alettava tutustumaan heihin. Ymmärsin, että jutut on osattava vietävä päätökseen, otettava se seuraava askel tuntemattomaan ja epäonnistumisista opittava – sitä ei saa pelätä”, hän kertoo.

Hän uskoo, että vertaistuesta on tähän merkittävää apua. Vain yrittämällä pääsee eteenpäin.

”Kokemusta on osattava käyttää. Kavereita kuuntelemalla voi löytää hyviä juttuja, joita voi käyttää.”

Motivaation löytymiseen oli olennainen osa halu rakentaa urallaan jotain uutta. Valonen tajusi myös, että joskus täytyy hieman nöyrtyä ja ymmärtää että omalla potentiaalillakin on rajat. Nyt hän on ollut jo 1,5 vuotta töissä. Hänellä itsellään on selvää kykyä motivaatiopuhujana ja osaa pitää inspiroivia puheita.

”Pitäkää päänne, tehkää hakemuksia, olkaa motivoitunutta. Ei muuta kuin kohti uusia nöyryytyksiä”, hän neuvoo muita Boosteriryhmäläisiä.

 

 

Paavo Ihalainen

vapaa toimittaja

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT