Tervetuloa
Tervetuloa
23.4.2018 Työnhakuveturi

OTTY täytti neljännesvuosisadan

Omaehtoisen Työllistymisen Tuki OTTY ry:n 25-vuotista taivalta juhlistettiin huhtikuussa Pasilan Rauhanasemalla.

Juhlan järjestivät OTTYn taustalla olevat yhdeksän akavalaista ammattiliittoa. Mukaan kutsuttiin toiminnassa mukana olleita vuosien varrelta ja lähimenneisyydestä. OTTYn alkuaikoja muisteli tilaisuudessa Suomen Ekonomien toiminnanjohtaja Anja Uljas.

– Alkuun tärkeää oli tila välineistöineen ja kuten edelleenkin, vertaistuki. OTTYn tiloissa työnhakijat pääsivät käyttämään tietokonetta, tulostinta ja puhelinta sekä jakamaan kokemuksia – ihmisillä ei ollut aiempaa kokemusta työttömyydestä 90-luvulla vaan korkeakoulutettujen työttömyys oli silloin uusi ilmiö, Uljas kuvaili.

Tällä hetkellä OTTYn näkyvintä toimintaa on Työnhakuboosteri-vertaisvalmennusryhmät. Olennainen osa tilaisuutta olikin Työnhakuboosteri-hankkeen osallistujien kertomat tarinat työttömyydestä ja sen päättymisestä.

– Kun jäin työttömäksi, halusin vaan takaisin töihin. Lähes 300 hakemusta ja 60 haastattelua myöhemmin ymmärsin, että työttömyys on myös mahdollisuus miettiä, mikä minusta tulee isona, tiivisti kokemuksensa Jari Valonen.

Samalla linjalla oli Pekka Hannukkala.

– Työttömyys oli paitsi matka uuteen työpaikkaan, myös omaan itseen. Kuka minä olen ja mitä minä haluan?

Outi Teräksen neuvo työnhakijalle on jäädä mieleen.

– Itse löysin työpaikan, kun minut aiemmin toiseen työpaikkaan testannut konsultti soitti, että nyt olisi minulle sopiva paikka.

Illan lopuksi tarinan työpaikan löytymisestä kertoi OTTYn eläkkeelle jäänyt projektipäällikkö Risto Säynäväjärvi. Ensimmäiseen Työnhakuboosteri-vertaisvalmennusryhmään osallistunut, myöhemmin ryhmiä ohjannut ja sen jälkeen hankkeen projektipäällikkönä toiminut Säynäväjärvi ehti olla OTTYssä reilu viisi vuotta.

– Ikä ei ole este työpaikan saamiselle. Itse olin OTTYn projektipäälliköksi pyydettäessä 62 vuotta nuori.

Anja Uljas

 

Jari Valonen

Risto Säynäväjärvi

Leena Vänni

Kirjoittaja on OTTYn hallituksen jäsen ja taustaliitto Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn viestintä- ja ura-asiantuntija

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT