Tervetuloa
Tervetuloa
12.8.2019 Rekryboosteri

Kaipaako työnhakusi boostausta?

Aloitimme vuoden 2019 Rekryboosteri Moduulien I ja II suunnittelun marraskuussa 2018. Mukana oli 2 brain-based coachia, 2 uravalmentajaa sekä projektipäällikkö. Koko materiaali on rakennettu ratkaisukeskeisesti, valmentavaan henkeen huomioiden vallitseva tilanne rekrymarkkinoilla. Helmikuussa starttasimme Moduuli I pilotin ja heti perään maaliskuussa Moduuli II pilotin. Minulla oli ilo ja kunnia vetää molemmat pilottiryhmät. Ryhmistä saimme välitöntä palautetta miten muokata valmennusmateriaalia vielä toimivammaksi ja toisaalta mikä toimii hyvin ja osa jopa erinomaisesti sellaisenaan. Materiaalin päivitys tehtiin kesäkuussa 2019. Meillä on myös englanninkieliset moduulit I ja II. Tämä siksi, että haluamme palvella myös pääkaupunkiseudun kansainvälisiä ammattilaisia, joille on suhteessa vähemmän englanninkielisiä valmennuspalveluita.

Osallistujilla oli keväällä mahdollisuus, omaa osaamistaan peilaten, osallistua joko ensin moduuli ykköseen tai suoraan moduuli kakkoseen. Saamamme palautteen ja tekemiemme havaintojen perusteella vahva suositus on, että Boosterilaiset osallistuisivat ensin ykköseen ja vasta sen jälkeen kakkoseen.

Miksi näin?

Rekrymarkkinat kehittyvät hurjaa vauhtia. Se tarkoittaa myös hakutapojen ja -välineiden jatkuvaa muutosta. Tullessasi jaksolle II on äärimmäisen tärkeää, että olet jo sinut arvojesi kanssa sekä tunnistanut ja sanoittanut oman osaamisesi ts. hissipuheesi on hyvässä iskussa. Nämä ovat asioita, joita jumppaamme moduulissa I.

Uravalmentaja Satu Myller: Hyvä ammatillinen itsetuntemus, osaamisen sanoittamisen taito sekä oman verkoston kasvattaminen ja hyödyntäminen ovat kaikki rekrytoitumisen kovassa ytimessä. Olemme uravalmentajina törmänneet siihen, että moduuliin kaksi tulevat eivät ole aina täydessä valmiudessa hissipuheensa tai osaamisensa tunnistamisen ja sanoittamisen kanssa, vaan moduuli kakkosen ryhmissä kysellään niiden asioiden perään jotka on ykkösessä käsitelty.  Jos haluat saada ajallesi täyden vastineen, suosittelen lämpimästi sekä moduuli ykkösen että moduuli kakkosen käymistä tässä järjestyksessä. Näiden ei tarvitse olla suoraan peräkkäin.

Rekryboosteriin satsattu aika ja vaiva on kaikki työtä omaksi hyväksesi ja auttaa ammatillisesti eteenpäin.

Päivi Mattila: Osallistuin keväällä 2019 Rekryboosterin pilottiryhmiin sekä toimin myöhemmin moduuli kakkosen ryhmänohjaajana. Molemmat moduulit yhdessä on kattava ja hyvin mietitty työnhakutaitojen oppimisen kokonaisuus. Rekryboosteri ykkösen teemat pohjustavat taitavasti moduuli kakkosessa harjoiteltavia työnhaun taktiikoita ja oman osaamisen kehittämisen pohdintoja. Omaa työkokemusta, tietoja ja taitoja sekä arvoja kannattaa miettiä erilaisista näkökulmista. Tähän moduuli ykkönen antaa toimivat työkalut ja pienryhmän tuen. Suosittelen siis lämpimästi aloittamista Rekryboosteri ykkösestä ja etenemistä kakkosvaiheeseen.

Tule mukaan boostaamaan työnhakuasi inspiroivassa pienryhmässä! Ryhmiä alkaa syyskaudella 2019 syys/loka/marraskuussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu www.tyonhakuveturi.fi/rekryboosteri

 

Sirpa Huttunen

Koulutuspäällikkö, Työnhakuveturi, Rekryboosteri

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT