Tervetuloa
Tervetuloa
23.5.2018 Työnhakuboosteri

Itsetuntemuksen merkitys työnhaussa

Itsetuntemus on kaiken perusta – erityisesti se on sitä työnhaussa.

Vinkkejä ja ohjeita tulee joka suunnasta ja paljon. On todella tärkeää, että poimit niistä vain ne, jotka sinulle parhaiten sopivat. Näin rakennat juuri sinulle itsellesi parhaiten sopivan työnhakutavan. On todella tärkeää, että työskentelytapasi ja materiaalisi ovat juuri sinun itsesi näköisiä. Älä turhaan käytä aikaasi miettimällä sitä, että mitä oletat työnantajien haluavan, vaan mene haastatteluihin omana aitona itsenäsi ja tee se sydämellä.

Itse käytin itsetutkiskeluun aikaa noin puoli vuotta. Vaikka välillä tuntui todella haastavalta ja kävin syvissä vesissä, niin kyllä lopussa kiitos seisoo. Matkani aikana minulla oli ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen olo, että en tiennyt mitä tehdä seuraavaksi. Nyt on jotenkin paljon rennompi olo, itsetuntemus korkealla ja se toivottavasti myös näkyy. Pitää pystyä päästämään irti vanhasta, että pystyy rakentamaan jotain uutta. Sen käsittely, erityisesti koetun työuupumuksen ja siihen johtaneiden syiden, oli aika haastavaa, mutta todella opettavaa. Nyt tuntuu siltä, että vanhat möröt on karkotettu, henkinen puoli on kunnossa ja fyysinen puoli tulee pikkuhiljaa perässä.

Kirjoitin tarinani viime syksynä ja julkaisin sen Linkedinissä. Tarinassa käsittelen syitä, mitkä johtivat työuupumukseen, työpaikan vaihtoa, mikä olikin virherekrytointi ja siitä seurannutta itsetutkiskelun jaksoa. Jos kiinnostaa lukea, niin löydät tarinani ensimmäisen osan alla olevan linkin takaa. Jatko-osien linkit löytyvät tarinan osien kommenteista.

https://www.linkedin.com/pulse/road-so-far-tarina-el%C3%A4m%C3%A4ni-henkisesti-raskaimmasta-ajasta-eskelinen/

Alla on listattuna muutamia huomioita omalta matkaltani. Ne toimivat minulle, mutta eivät välttämättä toimi kaikille.

Välillä oma tekemiseni oli aika kovaa puristamista. Suurimmillaan se oli silloin, kun oli pakko päästä pois edellisestä työpaikasta.  Uskon, että se vaikutti aika paljon siihen, että kuinka kauan uuden työn löytäminen kesti. Siitä on todella vaikeaa päästä irti, mutta helpottaa todella paljon, kun löytää sen punaisen langan. Käytä siis tarkkuuskivääriä haulikon sijaan, hyvät rekrytoijat kyllä huomaavat, jos hakemus ei ole kyseiseen tehtävään kohdistettu ja hakija on haastattelussa väkinäinen. Hae jokaiseen paikkaan sydämellä! Mieti miksi juuri sinä olet sopivin siihen tehtävään ja anna sen heijastua CV:stä/hakemuksesta.

Mielestäni tärkein asia on löytää se punainen lanka, minkä pohjalta alat omaa pakettiasi rakentamaan. Minulle tämä tuli loppujen lopuksi kohtuullisen helpolla. Minulle oli jo melko nuorena selvää, että haluan opiskelemaan yliopistoon kauppatieteitä ja kun luin pääsykokeisiin, pääainekin selvisi. Kun vielä ensimmäisenä vuotena pystyi valitsemaan kansainvälisen yritystoiminnan markkinoinnin suuntauksella, oli valinta tosi helppo.

Olen tehnyt vajaa kaksi vuotta Mystery Shoppausta ja sieltä siemen asiakaskokemuksen kehittämiselle kylvettiin. Olinhan myös entisessä elämässäni ostanut erilaisia palveluita ja nähnyt siellä paljon kehityskohteita, niin jotenkin Asiakaskokemus nousi TE-palveluiden uravalmennuksessa esille. Kun tätä ennen oli jo vähän tehnyt töitä oman osaamisen kartoittamiseen aiemmista työtehtävistä, pystyi alkamaan miettimään niitä taitoja, mitä tulevalla uralla tarvitaan.

Ensin pitää luoda mahdollisuus onnistua, ennen kuin voit onnistua. Kannattaa rakentaa hyvät perustukset, että sen takana pystyt aidosti seisomaan. Ihmiset kyllä tunnistavat teennäisyyden ja haluatko edes sellaiseen työympäristöön, missä joudut käyttämään energiaa sellaisen henkilön esittämiseen, mitä et oikeasti ole?

Jotkut haluavat käydä mielenkiintoiset avoimet tehtävät läpi, käyttää valmistautumiseen ja yritykseen tutustumiseen päiviä. Toiset puolestaan keskittyvät hakemaan piilotyöpaikkoja, hyödyntämään verkostojaan ja tuomaan omaa osaamistaan esille eri kanavissa. Jotkut tekevät molempia. Tärkeintä on kuitenkin, että työnhakutapasi on itsesi näköistä ja yhdistät itsellesi parhaiten sopivia vinkkejä.

Miten kirjoitat hyvän hissipuheen? Kun tunnet itsesi hyvin.

Kun tiedät mitä ja millaista työtä haluat, niin pystyt rakentamaan hissipuheenkin sitä tukemaan. Aito innostus ja aitous kyllä paistaa läpi, eikä sinun tarvitse esittää jotain muuta, kuin oikeasti olet. Itselleni se on tuonut sisäisen rauhan ja rentouden. Kun olen käynyt erilaisissa verkostoitumistapahtumissa, aika usein ensimmäinen kysymys uudelta tuttavuudelta on se, että mitä sinä teet. Kun on oma hissipuhepohja hallussa, niin sitä pystyy soveltamaan tilanteen mukaan. Ja uskon, että se aitous ja into uuteen asiaan paistaa läpi.

Miten kirjoitat hyvän ja kohdistetun työhakemuksen? Kun tunnet itsesi hyvin.

Sama vinkki kuin aiempaan kohtaan. Sillä lisäyksellä, että kun olet käyttänyt aikaa omien aiemmalla urallasi kerättyjen taitojen listaukseen, pystyt sieltä helposti nostamaan juuri kyseiseen tehtävään ja yritykseen sopivimmat taidot.

Erityisesti alanvaihtajilla, miten yhdistät entisen elämäsi siirrettävät työelämätaidot uuteen suuntaasi? Kun tunnet itsesi hyvin.

Sama vinkki kuin yllä. Mieti ja käy läpi ne siirrettävät työelämätaidot, mitä tarvitaan monessa eri roolissa. Ne voivat olla esimerkiksi järjestelmällisyys, organisointitaidot, monipuoliset sosiaaliset taidot, tilannetaju, verkostoitumis- ja neuvottelutaidot. Äläkä unohda pehmeitä asioita, kuten kannustava ja valmentaja työskentelyote, kuuntelutaito, analyyttisyys ja se, että pystyt olemaan läsnä.

Miten kirjoitat juuri sinun näköisesi CV:n? Kun tunnet itsesi hyvin.

Samat vinkit toistuvat tässäkin. Kun olet käynyt läpi aiemmat työkokemuksesi ja mitä taitoja niissä vaadittiin, pystyt räätälöimään työtehtävät kyseisen haettavan tehtävän mukaan. Tai jos sinäkin löydät sen punaisen langan, niin pystyt rakentamaan koko CV:n tukemaan tätä punaista lankaa. Sen verran vähän kyseenalaistan tätä CV:n räätälöimistä jokaiseen haettuun paikkaan erikseen. Voisiko olla esimerkiksi muutama eri osaamisalueita korostava versio? Yksi myyntiin ja yksi asiakaspalveluun jne.

Miten pystyt olemaan aito oma itsesi työhaastatteluissa? Kun tunnet itsesi hyvin.

Aiemmin listaamani vinkit sopivat myös tähän.

Miten pystyt myymään itsesi piilotyöpaikkoihin? Kun tunnet itsesi hyvin.

Aiemmin listaamani vinkit sopivat myös tähän.

Jos on vain mahdollista, niin suosittelen kaikkia käyttämään vähän aikaa ja vaivaa itsetutkiskeluun, se on sen arvoista. Samalla voit tehdä itseäsi näkyväksi sosiaalisessa mediassa ja käydä verkostoitumassa mielenkiintoisissa tapahtumissa. Toisin sanoen, rakentaa perustuksia tulevaa uraasi varten ja luoda mahdollisuuden onnistua. Jos mahdollista, niin hyödynnä ulkopuolista apua ja valmennusta. Jos jäät vain yksin kotiin, niin monesti uraudut ajattelussasi, etkä osaa tarkastella asioita useammasta näkökulmasta.

Jos alueellasi ei järjestetä paljon tapahtumia, niin voisitko perustaa oman vertaisryhmäsi? Me perustimme muutaman samanhenkisen alanvaihtajan kanssa Mastermind-ryhmän noin vuosi sitten ja tapaamme suunnilleen kerran kuussa. Ole aktiivinen Linkedinissä ja kysy, että haluaisiko joku vaihtaa ajatuksia ja keskustele samassa tilanteessa olevien henkilöiden kanssa. Facebookista löytyy myös hyviä ammatillisia ryhmiä. Olen itse huomannut, että vertaistuella on todella suuri merkitys ja se on auttanut minua omalla matkallani.

Kiitos Päivi ja Työnhakuveturi, kun pyysitte minua vierasbloggaamaan. Työnhakuboosterilla ja läpikäydyllä prosessilla on ollut omalla matkallani todella suuri merkitys.

Paljon tsemppiä omalle itsetutkiskelun matkallesi, muistathan tehdä kaikesta itsesi näköistä niin pystyt seisomaan aidosti sen takana. Ja ole valmis muokkaamaan ja kehittämään omaa tekemistäsi jatkuvasti.

Jos haluat vaihtaa ajatuksia tai vain verkostoitua, niin laita minulle Linkedinissä kutsua. Profiilini löytyy osoitteesta:

https://fi.linkedin.com/in/lauri-eskelinen

 

Lauri Eskelinen

Lauri Eskelinen on käynyt Työnhakuboosterin prosessin läpi viime syksynä ja on nyt kevään aikana vetänyt kahta eri vertaisryhmää. Häntä kiinnostavat erityisesti erilaiset asiakaskokemukseen, palveluliiketoiminnan kehittämiseen ja näiden molempien laadunhallintaan liittyvät tehtävät. Tulevassa työssään Lauri toivoo toimivansa linkkinä asiakkaiden ja liiketoiminnan välissä, ja pyrkii tekemään asiakkaiden ostopolusta mahdollisimman helpon ja vaivattoman. Tulevaisuudessa Lauri haluaa oppia lisää Leanista ja palvelumuotoilusta ja oppia tehostamaan yrityksen toimintaa niitä hyödyntäen.

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT