Tervetuloa
Tervetuloa

Webinaari: Arastelijasta yrittäjän identiteettiin – akateemisen yrittäjyyden koetinkivet

Alkaa: 9.5.2018 09:00
Päättyy: 9.5.2018 10:45

Paikka: Webinaari
-
(Karttalinkki)

Lataa tapahtuman aineistoja

Arastelijasta yrittäjän identiteettiin – akateemisen yrittäjyyden koetinkivet

Entistä useampi korkeakoulutettu on miettinyt yrittäjyyttä työllistymismahdollisuutena. Uravaihtoehtona se on kuitenkin monille uusi, eikä akateemisia taitoja nähdä yhdistyvän yrittäjyyteen kovin helposti. Yrittäjäksi ryhtymiseen tarvitaan enemmän kuin vain hyvä liiketoimintaidea!

 

Yrittäjyyteen liittyvä osaaminen ja kyvyt koetaan usein vaatimattomaksi akateemisen yrittäjyyden alussa, vaikka yrittäjyys houkuttaisikin urapolkuna. Yrittäjyyden miettiminen haastaa käsitystä siitä, kuka on, millaista työtä haluaa tehdä ja mille ammatillinen identiteetti perustuu. Tämä voi johtaa siihen, että akateemisella taustalla oleva etenee yrittäjyyden tiellä arastellen ja eikä uskalla markkinoida osaamistaan eikä siten saa kaikkea hyötyä irti liiketoiminnastaan. Tutkimusten mukaan kuitenkin yrittäjänä menestyminen on yhteydessä uskallukseen julkistaa yrittäjyysidentiteetti ja kertoa tuotteista tai palveluista rohkeasti yrittäjänä esimerkiksi asiakkaille.

.

Webinaarissa käsitellään yrittäjäksi siirtymistä akateemisella taustalla ja sen aiheuttamaa muutosta yksilön identiteetissä ja uuden identiteetin vähittäistä rakentumista. KTT, dosentti  Ulla Hytti työskentelee tutkimusjohtajana Turun yliopiston yrittäjyyden yksikössä.

Lisäksi yrittäjyyssparrausverkosto ProHow esittelee toimintaansa tilaisuuden lopuksi.

Linkki webinaarin tallenteeseen:

https://loimu.adobeconnect.com/pisxka7nm0b4/