Tervetuloa
Tervetuloa

Tekoäly ja elinikäinen oppiminen työelämässä

Alkaa: 24.4.2019 09:00
Päättyy: 24.4.2019 12:00

Paikka: Akavatalon Valopiha,
Kellosilta 7
(Karttalinkki)

TILAISUUS KUULUU AKTIIVIMALLIIN

Tässä Työnhakuveturin tilaisuudessa meillä on kaksi alansa ammattilaista jakamassa viimeisintä tietoa liittyen tekoälyyn ja elinikäiseen oppimiseen työelämässä.

Kirsi Louhelainen Baronasta kertoo tekoälystä.

Tekoäly, mitä se tarkoittaa ja miten se toimii rekrytoinnissa ja tulevaisuuden työnhaussa

  • Mitä tekoäly on ja mitä se ei ole?
  • Miten sitä hyödynnetään rekrytoinnissa nyt ja mitä ongelmia/etuja siitä saavutetaan?
  • Tulevaisuuden työnhaku tulee näyttämään hyvin erilaiselta – millaisia ovat uudet digitaaliset apurit?

Kirsi Louhelainen vastaa tekoälykehityksessä aiemmin Barona Groupina tunnetussa Bravedo-yhteisössä. Häntä innostaa maailman parantaminen älykkäillä teknologioilla. Louhelaisella on laaja kokemus erilaisten teknologiaympäristöjen suunnittelemisesta ja kehittämisestä muun muassa startupeille, vakuutusyhtiöille ja pankeille. Hän on toiminut ohjelmistokehittäjänä, arkkitehtinä sekä erilaisissa johtotehtävissä. Viime vuodet hän on keskittynyt uusiin teknologioihin, erityisesti tekoälyyn, ja niiden hyödyntämiseen työelämän murroksessa. 

Anna Välimaan aihe koskee elinikäistä oppimista työelämässä

Työurasta on tullut yhä enenevässä määrin oppimisura. Mutta mitä se oikein tarkoittaa, siihen pureudumme Sitran asiantuntijan Anna Välimaan esityksessä elinikäisestä oppimisesta. Mitkä muutostrendit vaikuttavat siihen, mitä työtä me tänään ja tulevaisuudessa teemme? Mitä tarkoittaa, että oppimisesta tulee työtä ja työstä oppimista? Mitä on tärkeää osata tämän päivän, entä tulevaisuuden työelämässä?  Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Anna Välimaa työskentelee Sitrassa asiantuntijana Osaamisen aika -avainalueella ja vastaa poliittisesta yhteistyöstä sekä kansainvälisistä kontakteista. Lisäksi Anna tukee avainalueen viestintää ja sparraa sisältöjä. Sitran Osaamisen aika – Elinikäisestä oppimisesta kilpailukykyä ja hyvinvointia -avainalueen tavoitteena on tukea yhteiskunnallisia toimijoita Suomessa elinikäisen oppimisen kehittämiseksi.

Linkki Sitran sivuille esittelyyn: https://www.sitra.fi/ihmiset/anna-valimaa/

Tilaisuuteen kuuluu ennakkotehtävä:

Sitran Osaamisen aika – Elinikäisestä oppimisesta kilpailukykyä ja hyvinvointia -projektin tehtävänä on tukea yhteiskunnallisia toimijoita elämänmittaisen oppimisen ja osamaisen kehittämiseksi sekä edistämiseksi Suomessa. Lisää Osaamisen ajasta voit lukea täältä: https://www.sitra.fi/aiheet/osaamisen-aika/

Sitran blogisarja oppimisen kannusteista tuo esiin erilaisia näkökulmia siihen, miten nykyinen järjestelmä kannustaa elinikäiseen oppimiseen.

  • Ensimmäisessä osassa tarkasteltiin elinikäisen oppimisen kannusteita ahkeran oppijan näkökulmasta. Tutustu blogeihin täällä.
  • Toinen osa luotasi kannusteiden toimivuutta matalammin koulutetun työntekijän näkökulmasta. Tutustu blogeihin täällä.
  • Kolmas osa tarkasteli mahdollisuuksia osaamisen uudistamiseen silloin, kun työura on katkennut tai uhkaa katketa. Tutustu blogeihin täällä.
  • Elinikäisen oppimisen rahoituskannusteita käsittelevän blogisarjan neljäs ja viimeinen osa suuntasi ajatukset nykytilasta kohti tulevaisuutta. Tutustu blogeihin täällä.

TEHTÄVÄ:

Tutustu ennakkoon Sitran materiaaliin elinikäisestä oppimisesta ja mieti, minkälaista tukea sinä olisit tarvinnut / tarvitset työurasi eri vaiheissa. Voit reflektoida blogikirjoituksia, ja erityisesti kirjoituksia kohdassa kolme, eli mitä mahdollisuuksia osaamisen uudistamiseen on silloin, kun työura on katkennut tai uhkaa katketa. Aiheesta käydään keskustelu.