Tervetuloa
Tervetuloa

Erotu verkossa – sähköiset työnhaunkanavat ja videohaastattelu

Alkaa: 19.3.2013 09:00
Päättyy: 19.3.2013 12:00

Lataa tapahtuman aineistoja

Liite Liite

Aika:  Ti 19.3.2013  klo 9.00 – 12.00 (ilmoittautuminen ja aamukahvi klo 8.30)

Paikka: Haaga-Helia Auditorio,osoite Ratapihantie 13 , 00520 Helsinki. (Sisäänkäynti Pasilan aseman puoleisesta pääovesta)

Jos tulet tilaisuuteen omalla autolla, tarkista Itä-Pasilan pysäköintimahdollisuudet.

Klo 9.00 – n. 10.15  Erotu verkossa – sähköiset työnhaunkanavat

Tilaisuuden ensimmäisessä osiossa pohditaan sitä, miten saa tuotua itsensä esille tämän päivän nettityönhaussa. Tilausuudessa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

  • Nettityönhaun erityispiirteitä
  • Miten verkossa erotutaan?
  • Miten Monster voi auttaa työnhaussa?

 

  

Luennoitsija Saila Saastamoinen työskentelee Monsterilla eJob Coachina, sähköisen työnhaun asiantuntijana. Hän tarjoaa työnhakijoille ohjausta ja sparrausta erityisesti sähköisen työnhaun haasteissa. Lisäksi hän vetää työnhakuaiheisia luentoja. Ennen Monsteria Saila on työskennellyt suorahakuihin erikoistuneessa rekrytointiyrityksessä Research Consultant tehtävässä. www.monster.fi

Klo 10.15 – 10.30  Tauko

Klo 10.30 – 11.30 Videohaastattelut ovat nykypäivää: Miten valmistaudun videohaastatteluun?

Videohaastattelut ovat yritysten arkea. Kun haet työpaikkaa, saattaa sähköpostiisi saapua videohaastattelukutsu. Yrityksille on tärkeää, että ammattitaitoisen henkilön lisäksi heille työllistyy oikea persoona. Videohaastattelujen avulla työnhakijasta saa enemmän informaatiota kuin pelkän hakemuksen tai CV:n perusteella. Videohaastatteluun on helppo palata, jos päätöksenteko ei juuri nyt ole yrityksessä ajankohtaista, mutta tieto työvoimatarpeesta on jo olemassa.  

Luennolla käydään läpi miten videohaastattelutyökalu toimii, miten valmistautua videohaastatteluun ja miten esiintyä videolla.

Jälkimmäisen luennon vetäjänä toimii Recruitby.netistä rekrytointi- ja valmennuspäällikkö Anne Alarousu. Hänen vahva osaamisensa ja ammattitaitonsa perustuu yli kymmenen vuoden kokemukseen eri yrityksien rekrytoinneista, rekrytointiprosesseista ja henkilöstön  kehittämistehtävistä. Recruitby.net on videohaastattelujärjestelmien johtava tarjoaja. Lue lisää: www.recruitby.net  ja katso myös esittelyvideo.

Ohjeita ja vinkkejä videohaastatteluun vastaamiseen, Anna Alarousu, Rekruitby.net

Klo 11.30 – 12.00  Vaihtoehto perinteiselle yrittäjyydelle  – Ukko.fi – esittäytyy

Tilaisuuden lopussa Olli Kopakkala kertoo Ukko.fi:sta, joka on vaihtoehto perinteiselle yrittämiselle. Sen helppokäyttöisen palvelun avulla voit laskuttaa asiakasta tekemästäsi työstä ilman omaa yritystä. Voit kokeilla yrittäjämäistä toimintatapaa ennen oman yrityksen perustamista. Ukko.fi – palvelulla on jo satoja käyttäjiä. Joukkoon mahtuu työntekijöitä monelta eri alalta. Käyttäjiämme ovat mm. Freelancerit, kouluttajat, konsultit, taiteilijat, valokuvaajat, remonttimiehet, eräoppaat, siivoojat, muusikot kodinhoitajat, kääntäjät, asiantuntijat, toimittajat jne. www.ukko.fi

Anna palautetta tilaisuudesta 2.4.2013 mennessä.