Tervetuloa
Tervetuloa
28.8.2018 Työnhakuboosteri

Työnhakuveturi muutti yhteisölliseen toimistotilaan

Työnhakuveturin ja Työnhakuboosterin löydät nyt Helsingin Vallilasta osoitteesta Konepajankuja 1. Boosterin pienryhmätila ja henkilökunnan toimistohuone sijaitsevat vastavalmistuneen toimistohotelli Wonderlandintoisessa kerroksessa.

Omaehtoisen Työllistymisen Tuki OTTY ry:n tupareita vietettiin maanantaina 27.8.2018 Wonderlandin ala-aulassa.

Koulutuspäällikkö Sirpa Huttunen ja projektipäällikkö Päivi Korhonen toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Uuteen kohtaamispaikkaan oli löytänyt tiensä runsas, lämminhenkinen joukko akavalaisten liittojen edustajia, boosteriryhmäläisiä ja Työnhakuveturin toiminnassa mukana olevia.

Haku boosteriryhmiin käynnissä

Työnhakuboosteri on TE-toimiston rahoittamaa työnhakua tukevaa ryhmätoimintaa, josta vuosien varrella on saatu erittäin hyviä tuloksia. Kuuden kuukauden kuluessa ryhmän päättymisestä peräti 60 % osallistujista on löytänyt ratkaisun työttömyytensä joko työllistymisen, opintojen aloittamisen tai yrittäjäksi siirtymisen myötä.

– Päätös aktiivimallin mukaiseksi toiminnaksi on hankkeesta jo tehty, mutta odotamme asetuksen tulemista voimaan. Se ei estä kuitenkaan hakeutumasta mukaan ryhmään. Kolme uutta ryhmää on juuri aloittamassa ohjelman. Haku viikolla 40 alkaviin boosteriryhmiin on parhaillaan käynnissä ja ryhmään mahtuu vielä uusia tulijoita, kertoo Päivi Korhonen.

Työnhakuboosterin ryhmät kokoontuvat oman 9-viikkoisen ohjelman mukaisesti kerran viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Ryhmätapaamisten välillä on omaehtoista työnhakua ja aktivoivia välitehtäviä.

Rentoa rekrytointia Otahallissa

Syksyn suurta Walk for Jobs -rekrytointitapahtumaa vietetään tänä syksynä sisätiloissa, Espoon Otahallissa, perjantaina 21.9.2018. Aikaisempien vuosien tapaan kyseessä on rento ja urheilullinen työnhakijoiden ja rekrytoivien työnantajien kohtaamispaikka.

– Haastattelukävelyt tehdään tällä kertaa Otahallin sisäradoilla, mutta jos on oikein hyvä sää, voi toki kävelyä jatkaa myös hallin ulkopuolelle. Yrityksiä on ilmoittautunut mukaan jo nelisenkymmentä, joten nyt on hyvä mahdollisuus käydä pikatyöhaastatteluja ja sitä kautta ehkä löytää uusia suuntia työelämässä, sanoo Sirpa Huttunen.

Suvi Liikkanen ja Maria Teikari ovat mukana järjestämässä Walk for Jobs -tapahtumaa.

Yhteisöllisyys on työn uusi trendi

Wonderlandin kuuden kerroksen modernit työympäristöt ovat kaukana perinteisistä toimistotiloista. Jokainen huone, pöytä tai tarjoilutila on vuokrattavissa erikseen, kulloisenkin tilatarpeen mukaan. Tällainen ratkaisu soveltuu hyvin esimerkiksi startup-yrityksille, yksinyrittäjille tai yhdistyksille, jotka eivät kaipaa isoja toimistotiloja toiminnan pyörittämiseen.

Työnhakuboosterin oman kokoontumistilan tunnistaa punaisesta seinästä ja inspiroivasta kuvakokoelmasta.

Toimistohotellista löytyy vuokralaisilleen kerran viikossa joogaa, pingispöytä ja iso ruokailuhuone omien eväiden syömiseen. Samasta talosta on saatavissa myös ravintolapalvelut ja kokoustarjoilut.

Erikoisuutena on, että kaikkien kokoushuoneiden seinillä on shampanjanapit, joilla saa tilatuksi kuohuvaa juomaa vaikkapa onnistuneen neuvottelun kunniaksi.

Sointu Högström

 

Sointu Högström

< TAKAISIN ARTIKKELEIHIN

UUSIMMAT ARTIKKELIT